Beretta 486 Marc Newson

Beretta 486 Marc Newson

Vad händer när världens äldsta vapenfirma ringer upp den modernistiska designern Marc Newson och erbjuder honom att designa om ett av deras mest traditionella och ikoniska vapen? Marc Newson som vanligtvis jobbar för företag som Nike, Apple, Louis Vuitton och Mont Blanc, säger ja och skapar ytterligare ett mästerverk.

Originalet, Beretta 486 Parallelo, är en sida vid sida hagelbössa i vackert traditionellt utförande. I butik får du för originalmodellen punga upp ca 45.000 kronor, vilket kan kännas mycket, men det är också en bössa som du, dina barn och deras barnbarn kan ha resten av livet. 

När Beretta lät Marc Newson sätta tänderna i Paralellon fick han fria händer och resultatet blev en otroligt vacker bössa som hämtat sin inspiration från Kina. Fokus var att göra linjerna än mer strömlinjeformade och se över bössas ytor och förenkla så mycket som möjligt. Beretta är ett av världens äldsta företag och hantverkarna i fabriken använder sig av tekniker som går tillbaka hundratals år. Det i kombination med Newsons fascination av modern teknik blev signumet i hans version av Paralellon - spjutspetsteknologi möter traditionellt hantverk.

Vad har Newsons designtilläg då gjort på priset? ca 200.000 kronor till utöver Paralellons grundpris... Men det är egentligen ingen bössa du köper då, utan ett konstverk. 

I barnens bokhylla..

I barnens bokhylla..

Nordik Crow

Nordik Crow