Olight X7 Marauder

Olight X7 Marauder

Det är rätt många år sen nu som vi suktade efter en rejäl mastodont-ficklampa från maglite. Så stor som möjligt skulle den vara, och gärna tung så du kunde slå eventuella inbrottstjuvar i skallen. Dessutom imponerades vi av dåtidens bästa ljusstyrka, även om den inte går att jämföra med de moderna led-lamporna vi har idag.

Nutidens våta dröm när det kommer till handhållet ljus i smidigt format levereras av Olight. Det här lilla kraftpaket som heter "X7 Marauder" är inte större än en läskburk men levererar ett ljus som är svårt att föreställa sig innan man tryckt på knappen.

För alla oss nördar: ficklampan är bestyckad med tre fyrkärniga CREE XHP70 lysdioder, vilket ger en smått otrolig ljusstyrka på 9000 lumen! Lampkroppen är tillverkad i slagtålig klass III hårdanodiserad flygplansaluminium i en vattentät och i princip okrossbar design. Lampans garanti är generösa fem år om något mot förmodan ändå skulle hända. 

Den stora ljusmängden tillsammans med de optimerade reflektorerna, ger en jämn och bred ljuskägla som lyser upp stora ytor mycket effektivt. Olight X7 är framförallt framtagen för att belysa stora områden men ger samtidigt en bra räckvidd på 313 meter. Precis det ljuset vi eftersträver vid eftersök och annat jaktfix ute på markerna. Visst, onödigt mycket ljus kanske men alla vill vi ju kunna kräma på ibland!

Magliten lämnar vi i fortsättningen hemma i garaget.

Patagona Snap T

Patagona Snap T

Chevalier Rough Coat GTX

Chevalier Rough Coat GTX