SKANSEN/BIOLOGISKA MUSEET

SKANSEN/BIOLOGISKA MUSEET

Vi på redaktionen kan inte nog uttrycka hur viktigt vi tycker det är att utbilda både vuxna, barn och ungdomar om djur och natur. Då kan man lika gärna göra det på ett roligt sätt. Vi har besökt två museum i Stockholm där vi på nära håll får möta djur. 

 

Skansen. 

Skansen är ett litet Sverige i parkformat. I Arthur Hazelius samling, Ja han åkte runt landet på en inköpsresa och köpte gårdar, hus och kolonistugor, så får vi möta djuren på nära håll. Det finns jägare som jagat ett helt liv utan att någonsin få möta järv eller lo, Det finns också skansenbesökare som aldrig sett dessa djur, men chanserna är ändå högre. 

Den Schweiziska bergbanan som Arthur Hazelius installerades 1897 är ett perfekt sätt att starta dagen, man slipper oftast långa köer vid huvudentrén och dessutom hamnar man direkt vid djuren. Bergbanan köptes från Schweiz och även om den är 200 meter lång och den totala stigningen är 35 meter så får man lite alpfeeling. 

 

Biologiska museet

Biologiska museet är idag ett utrotningshotat museum. Huset är i så dåligt skick så staden har bestämt sig att stänga. Det finns dock fortfarande chans att besöka museet innan detta sker (Augusti 2017).

På Biologiska ser vi uppstoppade djur i sina naturliga miljöer målade av Bruno Liljefors. Ett sätt att förstå hur djurens habitat och hemmiljö ser ut då Skansens inhägnader inte alltid är helt naturliga. 

Även muséebyggnaden är en upplevelse. Den är byggd i nationalromantisk stil med norska stavkyrkor som förebild. 

 

Bilder lånade av www.skansen.se

Nalgene vattenflaskor

Nalgene vattenflaskor

Light my Fire Tinder-on-a-rope

Light my Fire Tinder-on-a-rope