Klättermusen Gere 2.0

Klättermusen Gere 2.0

Ett svenskt företag som tillverkar erkänt hållbara kläder och som tar sina egna vägar. Låter inte helt fel för den skandinaviska jägaren, eller hur? Klättermusen är ett företag Redaktionen varit bekant med sedan många år tillbaka och även om de inte tillverkar renodlade jaktkläder följer flera av deras produkter med ut på passet. 

Herr- och dambyxan Gere 2.0 är en kraftig byxa som håller måttet året runt i år efter år. Endast kraftig nederbörd får oss att välja något annat. Tyget är tillverkat av återvunnen polyamid och är som sagt rätt tjockt. Trots att passformen är generös så är vi glada för möjligheten att under de varmare månaderna och vid hög aktivitet kunna öppna upp ventilation längs utsidan av benen. Dock är det så finurligt tänkt att öppningen täcks av en meshväv för att skydda din bara hud mot lystna jaktkamraters blickar men kanske främst mot mygg och andra småkryp. Just fiffiga lösningar och detaljer är nåt som är genomgående i hela byxan; krok i benslut för att fästa i kängan, förstärkningar även där i benslut, integrerat elastiskt skärp, bakfickor med smart lock så inget trillar ut, dedikerad mobilficka i mesh inuti en av de fyra frontfickorna mm. 

Visst fungerar det flesta mörkare färger väl när det gäller att dölja dig för vilt men vi är glada att Gere 2.0 även saluförs i jägargrönt. Något som tyvärr inte är helt självklart i Klättermusens färgpalett. Vi hoppas på mer grönt i framtiden från Årebaserade Klättermusen!

Mora Companion

Mora Companion

Helle knives

Helle knives